lördag, februari 28

Bandnamn

Om man har ett band och inte kommer på vad det ska heta så kan man slumpa fram ett namn här. Man kan också slumpa fram ett artistnamn om man behöver det.

Typ fredag

(får man svara på en fredagsfyra fast det är lördag? får man det inte kanske jag kan låtsas att jag tycker att det fortfarande är fredagskväll, att jag liksom varit ute och rymlamt å just kommit hem.) Förra veckan började jag klura på typ att kanske skulle det vara kul att svara på fredagsfyran ibland å så nu igår så dyker den här upp. Som ödet liksom... Here I go.

1. Om du var tvungen, vilken dokusåpa skulle du delta i?
Hm... Robinson kanske för jag skulle lite fåfängt tänka att jag skulle klara ö-livet å fixa mat och sånt bra. Fast efter ett tag skulle jag säkert bli sur för att jag inte ätit någon mat å så skulle jag be de andra att rösta hem mig. Eller så skulle jag vara med i Big Brother 2000, alltså som det var första säsongen när deltagarna var rätt mycket så där vanliga människor ni vet. Fast jag skulle nog bara vilja vara med om det inte sändes på tv.

2. Hur skulle du framställas för tv-publiken tror du?
När baren var som mest poppis, innan fylle-BB fanns, brukade min syrra skämta med mig om att jag borde vara med där å vara vanlig och lite skötsam och sitta och läsa böcker. Har en känsla av att jag nog skulle framstå just som lite vanlig och tillbakadragen å kanske lite lite småsmart eller lite intlellekteell. Framför allt skulle jag nog inte få så mycket tv-tid pga att jag inte gjorde så mycket spektakulära saker.

3. Om du själv skulle producera en dokusåpa, hur skulle den då gestalta sig?
Jag vill att det ska finnas en dokusåpa där de satte ihop ett forskarlag eller något sånt. Deltagarna skulle inte filmas precis precis hela tiden utan mest när de jobbade. "Jag förstår inte vad han håller på med! Vi två skulle skriva ihop ett stycke om det här tills idag och nu har jag fått göra hela själv." typ skulle de gnabbas. Lite som "Friends på turné" fast en annan bransch.

4. Varför är dokusåpor så populära?
Jag tror att det primärt finns två anledningar till dokusåpors populäritet. Dels så är det spännande att följa det sk sociala spelet. Det är intressant att se hur människor agerar och reagerar i olika situationer och med olika människor osv. Man kan liksom använda dokusåpor som ett verktyg för att förbättra sin förmåga till empati och förståelse för andra människor. Å så kan man lära sig lite om varför man själv reagerar si eller så. Dels så är de populära för att många människor gillar att sitta och förfasa sig över vad personer som de tycker är korkade eller allmänt dumma gör för hemska saker på tv.

Typ eller nåt...


EDIT: När "ovanliga tecken"-funktionen hos Blogger kajkar ur å jag får edita och ersätta ett myller av ? med å,ä,ö så hajar jag hur många å:n jag använder när jag skriver. Ä och ö är också väldigt vanliga i min text. Spännande va?

Editigen: En dokusåpa jag faktiskt inte skulle kunnat delta i är 69 grader Nord. Hade jag varit med där så hade mina händer och fötter blivit vita och sedan trillat av. (ja, jag börjar bli skittrött på att det är vinter.)

onsdag, februari 25

Issambrerockstar

NMES har börjat att lägga ut liveinspelningarna från deras ettårsfest. Det första som lagts ut är två av de låtar som de söta och bra Blackfeetkillarna spelade. Förr eller senare kommer man att kunna få höra på min popirockscendebut också. Det är meningen att man ska betala för att kolla på NMESgrejerna. Jag vet inte om det är så riktigt än.

lördag, februari 21

Sexbråk

Expressens nya ord för att slåss eller grälas om en tjej: att sexbråka.

Inte Johan

Här finns en bild på de svenska Fab 5:arna. Den här snygga, coola, fantastiska Johan är uppenbarligen inte en av dem.

För lätt?

Gjorde Schlagertestet i Expressen och fick 15 rätt av 15. "Du är antingen homosexuell (man), anställd på SVT eller har ett par gyllene skor på hedersplats i garderoben" var omdömet jag fick. Jag tror att testet helt enkelt var för lätt.

Upppdateringg: Jag såg reprisen av Så ska det låta idag och när Nina och Kim sjöng Lena Ph's Månsken i augusti insåg jag att jag nog faktiskt är en homosexuell man. Aj lövd it. Hejar på Nina å Kim ikväll...

Updaterung II: Jag hejade inte alls på Nina & Kim för dom och deras låt var inge bra.

torsdag, februari 19

The Missing och Monster

Sthlm Film Festival visar The Missing den 15:e mars och Monster den 9:e april. Biljettuthämtning till The Missing är det den 8:e mars.

Ska bli spännande att se Monster. En av de allra intressantaste och bästa filmerna på senaste filmfestivalen var dokumentärfilmen Aileen - the life and death of a serial killer. I denna avrättas seriemördaren Aileen Wuornos. Filmen Monster bygger på hennes liv. Ska bli spännande att se Charlize Theron i rollen. Hon är väldigt väldigt lik Aileen på de bilder jag sett av henne i roll och väldigt väldigt olik henne på andra bilder.

Lite My

Hallå! Kolla på tv nu rå. Nuv går ju ren härna filmen som jag inte vann en guldbagge för men som Jocke nästan lite gjorde det för eftersom han var regiass (på en dokumentär?). I alla fall så är filmen bra. Bäst är My. Hon är skitcool.

Mer Ola!

Ola har nu seglat rätt så högt upp på Robinsonbokens topplista över mest populära Robinsondeltagare genom tiderna. Kul att så många plötsligt kom på att de skulle rösta på honom. Rösta på Ola här. Och hos Svts kan man fortfarande se det klipp som borde vunnit tittaromröstningen dvs det klipp när Ola (och Åsa) dyker efter musslor. Gå in på "veteraner och utmanare" under Rörligt material längst ned på sidan och välj sedan "Superklipp" i dra-ned-menyn.

söndag, februari 15

And now the end is near...

Om ett par timmar is Teatern InUnder Sanden no more.

Men som fåglellen Fenix kommer vi att återuppstå.

lördag, februari 14

Robinsonboken

Expressenjournalisten Robinson-Niklas (tror jag) har fixat till en bok om Robinson. Den finns att beställa på www.robinsonboken.se. Här finns också ett Robinsonmemory som är lite roligt å så får man rösta på sin Robinsonfavorit. Eftersom jag bara fick rösta en gång från min dator så har Ola Melén bara fått en röst hittills. Men men om man tex går in på ett bibliotek så har man möjlighet att rösta från en massa olika datorer på kort tid. Hmm... OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA! OLA!

Robban

Nu får Robban komma på finalfesten i alla fall. Först hotade han med att ge SVT "en present de sent ska glömma" å så blev han portad då ra. Hans plan var att smörja in sig i hästavföring för att lukta illa eller att kroppsmåla sig och sedam slita av sig kläderna. Nu får han komma i alla fall och han har fått tillåtelse att kuppa med att måla sig blå i ansiktet. Ojoj vilken kupp.

torsdag, februari 5

Nejnejnej!

Dumma Janet Jackson! Hur ska det här gå?? När kommer jag få titta? Med hur mycket fördröjning? Ska jag sova först å sen gå upp å kolla på morgonen. Hur blir det med vakan, va liksom? Dumma Janet. Dumma Janet. Fast om det bara är typ fem minuter som på Grammisgalan så är det väl ok iofs. Jag tar tillbaka lite. Halvdumma Janet! Eller är det bara på amerikunska kanaler det blir så? Hjälp jag är förvirrad! Men typ om de censurerar, bläbläblä... I så fall: Dumma Janet!!!!!

söndag, februari 1

Queerseminarium

Har glömt att tipsa om de queerseminarier som Unga Klara fixar i samband med att de ska spela "Det allra viktigaste" igen. Jocke är moderator tillsammans med Susanne Osten. Det första var i torsdags alltså den tjugonionde. Nästa är nu på torsdag den femte. Säkerligen intressant. Gå dit och lyssna och prata!