tisdag, maj 30

Trymis
Inom kort kommer jag antagligen att äga följande om allt går som det ska:

TRUMMOR
Baskagge: svart handbyggd 20", inget märke.
Pukor: svarta 10", 12", 14" Tama Crestar. Stomme i björk, lackade.
Virveltrumma: orangebrandgul 12" Pearl All Maple.

CYMBALER
14" Sabian "flat hat" hihat (övre locket är sprucket)
15" Zildjian thin crash
17" A Zildjian crash
18" A Zildjian crash
18" Zildjian swish (chinacymbal)
20" Zildjian Rock ride

ANNAT
Stativ till virveltrumma, Pearl
Hihat-stativ, Pearl
Trumstol
Baskaggepedal, Camco by Tama, med träklubba
4 cymbalstativ, Pearl, varav 2 med arm
1 lös cymbalarm med fäste
Tamburin för fäste på hihat-stativ, blå
Skyddsmatta i gummi, svart
Cymbalväska
Väska för trumstockar

måndag, maj 29

Dvnkl recension
Moljebka Pvlses skiva Dvnkl recenseras på freemusic.cz . Recensionen är lång och ganska så positiv tror jag, men på tjeckiska. Nååån kanske kommer att läsa den och berätta för mig vad som står.

I married the world - thö video
Thomas har komponerat en ny video åt Les Issambres. Kolla in den här.

torsdag, maj 25

Är lite besviken idag över att jag var lite besviken på X-men-filmen igår och därför inte satt igenom hela eftertexterna och därför missade sista twistscenen. Filmen var väl rätt ok men för rörig och ofokuserad. En massa karaktärer introducerades utan att direkt användas till något (annat än action). Tycker att fågelfenixhistorien som det byggts upp för så bra i de två första filmerna sjabblades bort. Istället handlade typ allt om Magneto vilket känns lite orättvist/onödigt speciellt som det ska komma en hel Magneto-film (vilket jag iofs tycker är kul!). Det lär även vara en Wolverine-film på g och rykten om en X-Men 4 florerar. Framtidsutsikterna är någorlunda ljusa alltså. Jag vill ha en Phoenix-film. Här finns lite bilder från premiären i Cannes.

Jag lyssnade på Monitorreprisen på P2 idag. Det var spännande och cool och jag var ljudkonstnär och det går att höra programmet på nätut tills nästa torsdag.

Ikväll ska jag se Everything is Illuminated på Sthlms filmfest på Popaganda. Upptäckte just att det blir en förhandsvisning av The Squid and the Whale på Sture den 29:e juni. Hurra!

Imorgon spelar Moljebka-Mathias med i Stigmata and the Hunter, något som kanske är en slags experimenell opera på Fylkingen. Klockan 20:00 börjar det.

söndag, maj 21

Kvalitetsstämpel?
Yo! På onsdag, den 24:e maj alltså, spelas Rvin från Moljebka Pvlse-skivan DvnklMonitor på P2. Det sänds 21:00 på onsdag (det kan ju inte jag höra då för då har jag knappast kommit till en radio, jag menar hey det är ju X-Men-premiär) och i repris 12:30 på torsdag. Å så går det att lyssna på nätut när man vill i en vecka också då ra. Det här måste ju betyda att den dära skivan vi gjorde är bra, eller hur? Är det någon som vill köpa Dvnkl så går det bra att göra det av mig pörsonligen. Det går också bra att köpas t ex via skivbolagets hemsida.

Teaterbaren på Atalante
Befinner du dig i Göteborg imorgon så kan du kolla in Cinnober Teaters projekt Teaterbaren som imorgon har reading av en Thomas Bernhard-pjäs på Atalante. Låter intressant!

ESCESCESC
Lordi! Under semin i torsdags hajade jag att Finlands bidrag var roligtroligtbra när de lajvuppträdde. Jag är gladglad att de vann. (Jag tyckte förstås att Frankrike var bäst men visste också hur det skulle gå för dem. Tredjen sist känns nästan som en seger. Ingen nollpoängare i alla fall. Det är tur att La France är direktkvalificerade så att det kommer med någon bra låt till finalen varje år trots publikomröstningen. Tyskland var min favvo nummer två.)

tisdag, maj 16

Jaaag har biljett till X-Men: The Last Stand. Klockan 18:45 på AstoriaAstoria ska jag se ren. Den 24:e alltså. Imorgon åker jag till Borås om någon undrar. Kommer nog att ta minst 10 poäng den här terminen. Jag har varit duktig. Hoppas att inte många lyckas råka läsa här utan att vara varken en kompiiis eller en familjare. This is not mycket till blogg att läsa för utomstående (eller kanske för inomstående heller för den delen :-).

Soppteater
Eva och Lotta kör soppteater på AB Kjol & Bralla nu på fredag den 19:e och sedan fredagen den 2:a juni. 160:- kostar det för både soppan och teatern.

Som vanligt...
...tillhör maj Frankrike. Fransk filmfestival på Sture. I år får man rabatt/gå in gratis med sitt Cinemateketkort. Snart är Roland Roland Roland Garros här, kanske med Hingis, jallafall med grus. Och och jag gillar som vanligt det franska schlagerbidraget.

tisdag, maj 9

Spanish Rock Days
Uppföljningsheatet till Swedish Rock Days (som Les Issambres var med om i Madrid i höstas) Spanish Rock Days kommer att äga rum i Stockholm den 18:e & 20:e maj. Frutom ett gäng spanska band kan man också kolla in de söta människorna i ASBOO och Ebon Tale. Läs i Zero Music Magazine.
EDIT: Det verkar heta Spanish Bombs å inte Spanish Rock Days

Moljebka Pvlse nytt
Rvin, från Dvnkl-skivan, spelades i Darkness Drops AgainRadio Akropolis i lördags. Skoj...
... den 24:e maj är det vernisage på vårutställningen på Mathias skola å den 26:e maj spelar han på Fylkingen i en experimentell opera som heter Stigmata and the Hunter.

Kjolåbralla är på G
Eva och Lotta har speedat upp evenemangstätheten på Kjol & Bralla betydligt. I söndags testades soppteater. Imorgon är det dragspelskursavslutningskonsert och på torsdag är det reading av två nyskrivna pjäser. Synd att jag antagligen missar allt pga att jag skriver en typ uppsats om relationsmodellen. Uppsatsen blir dessutom rätt dålig.