onsdag, februari 16

Homage, mon amour
Hittade mejlet där vi beskrev vår performance för BreakfastClub-arrangörerna. Här kommer ett utdrag:

3. Vad är Homage, mon amor? Det är en variation på Homage till demokratin, den serie dansfilmer som Kekelejfs arbetat på sedan oktober 2004. Under Breakfastclub ämnar Kekelejfs framföra orginaldansen live till musik efter tema Storm. Kekelejfs kommer också att genomföra en workshop. Tillsammans med publiken övar Kekelejfs grundstegen och framför sedan koreografin efter givna förutsättningar. Dansen filmas och visas sedan med musique á la minute med DJ. På så vis blir Homage, mon amor ett interaktivt konstverk som är ett metainteraktivt konstverk.
4. Kekelejfs framförande och Workshopen behöver inte äga rum på samma plats. Om det finns en naturlig scen där det planeras andra framföranden kan Homage, mon amor framföras där annars spelar det ingen roll. Dansen kräver c.a 25 kvm, workshopen något större plats.
5. Teknik som krävs: ett allmänljus, en videokamera på stativ, en videokanon eller en större TV och en ljudanläggning med cd-spelare.
6. Homage, mon amor framförs först i stillhet, under ytan. I gränslandet mellan stillhet och storm leder Kekelejfs sin Workshop. Sedan framförs Homagen ytterligare en gång i full storm.


Yes, we are pretto. Jag kan rapportera att vi faktiskt gjorde stor konst i lördags även om vi kanske inte direkt drog BCs största publik. Yo, vi är ju inte så där "tufft" "provocerande" som t ex D Muttant (ävenså hon uppträdande på BC) är. Ochoch det verkar på Kekemejlet som om vårt verk hette Homage, mon amor?!

Inga kommentarer: