onsdag, juni 8

Magiskt och lätt att älska
SvD och Aftonbladet var ganska snabba med att få ut sina McKee-recensioner. SvD's finns här:
http://www.svd.se/dynamiskt/noje/did_9894366.asp
och AB's finns här:
http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,656288,00.html

UPDATE: Åsså är DNs recension ute:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1323&a=425366&previousRenderType=1
Bedårande tälttant - så sant, så sant. Det här med en röjrockig version av Life is sweet däremot - njetnjet. Hon måste väl ha tänkt på Absolutely barking stars när hon skrev det, eller?

Jag håller med i mycket de säger. Det är magiskt att se Maria McKee på scen. Den här gången lyckades jag dessutom med att stå så pass nära scenen och att inte ha så många så mycket längre än jag framför mig att jag såg MM och det mesta andra som hände på scenen mest hela tiden.

Jag tycker inte att hon hade behövt spela fler låtar från de första soloalbumen. Konserten var mycket som en hitkavalkad ändå. I princip alla som var där kan nästan alla MMs låtar utan och innan. Sådana här konserter blir lite speciella. Roligast var allsången i Am I the only one (who's ever felt this way) och när MM log åt spontanapplåderna i The Horse life. Basist-Jim var också lite kul när han försökte hänga med i det påtvingade extra extranumret Something similar. Tuffast var när MM gjorde rockposer i sin singoallaaktiga klädsel. Lite smågenant men ändå härligt var när vi klappade så mycket och länge efter det första extranumret och efter det att de hade tänt lamporna och så så att de fick släcka ned igen och MM och bandet fick komma och spela lite till.

När MM spelade på Nalen 2003 så var jag lite småmissnöjd. Jag vet inte varför. Det var kanske för rockigt. De andra tre fantastiska människorna som stordiggar MM och som jag som tur var känner tyckte 2003 var jättebra. 2003 åkte jag till New York dagen efter konserten. I år var Pelle just hemkommen därifrån. Nästa gång är det Eva eller KPs tur antar jag.

Jag gillade som vanligt Wheels bäst och Life is sweet var fin, likaså I can't make it alone.

Jag såg ingen Carola som struttade in direkt ur en taxi i år. Jag tror inte det var utsålt. Jag kände mig nästan som en ungdom.

Jag ska gå på konserten i GBG på fredag.

1 kommentar:

Karin sa...

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopo...ousRenderType=1

Jag fattar fortfarande inte om det var bra eller dåligt? Kan konserter på Nalen öht vara bra?
Tommy | 06.08.05 - 2:15 pm


Det var fantastiskt. Ju. Jag är lite tveksam till Nalen även om det är snyggt på ngt sätt men Maria var bra då ra. Grejen är kanske att hon borde bara vara alldeles själv och sjunga och spela piano eller gitarr eller bara sjunga för då är det bäst. Typ. Grejen är kanske att det är som det står i SvD-recensionen: "På något märkligt sätt är hon också alltid lite bättre än sina skivor, och även än sina konserter."
Karin | Homepage | 06.08.05 - 2:29 pm