söndag, september 24

Nya Filmkrönikan ++++
Jag har inte sett ett helt avsnitt av Filmkrönikan på väldigt länge, flera år faktiskt. Jag har sett lite snuttar här och där under flera säsonger och inte tyckt att det appellerade till mig det minsta. Det har varit fånigt eller attitydhäftigt. Av en slump råkade jag se det första avsnittet av nya Filmkrönikan i förra veckan och blev impad. Äntligen ett filmkrönikeprogram som tar filmen på allvar, som diskuterar film på riktigt, som inte enbart handlar om stjärnor osv osv. Å så såg jag andra programmet i torsdags och tyckte att det var lika bra. Jallafalla då ra så är det ju väldigt typiskt att jag nu idag fick läsa i Aftonbladet om att tittarna sviker och att öhOrvar uttalar sig om att nya versionen av Filmkrönikan är dålig. Jag hejar på Helena von Zweigbergk. Nya Filmkrönikan är till för mig!

7 kommentarer:

dinajel sa...

Vad kul att du gillade nya filmkrönikan. Jag gillade den faktiskt inte alls. Den har blivit otroligt mycket smalare, men det är nog meningen. Dom pratade över huvudet på mej hela tiden. Man måste nog vara filmproffs för att hänga med i svängarna.

Helena von Zweigbergckrrkrkrk brukar jag tycka är bra, men vad höll hon på med nu? Den kvinnan kan ju inte LYSSNA! Så fort nån började med ett intressant resonemang så avbröt hon eller klämde in med ett ointresserat stockholmskt "preciiiiis..." Drygt och oproffsigt av henne, tyckte jag.

Men skönt att du äntligen har hittat hem i det programmet, för det är ju dom riktiga filmälskarna och filmfantasterna som ska titta på ett filmprogram. Vi i pöbeln får hålla till godo med recensionerna i AB och DN. :)

Karin sa...

Om det är så att public service-tv endast har råd att göra ett filmprogram så kanske det är bra att de gör ett program som inte täcks upp av den typ av program/reportage som finns gott av i annan media.

Om det är så att public service-tv endast har råd att göra ett filmprogram så är det kanske bra att de emellanåt låter det vara till för den grupp av filmintresserade som jag tillhör och emellanåt den grupp du tillhör. Eller är det så att du tycker att det enda public service-programmet som görs bara ska vara till för dig och inte för mig?

Karin sa...

Jag kollade just på reprisen av det andra programmet och jag måste säga att jag inte förstår vad du menar med att de pratade över huvudet på dig. De sa ju verkligen inget sjukt avancerat och du är ju en intlugent människa. Det som jag tyckte hände i programmet var att de behandlade film som om det var något man kunde diskutera och därför diskuterade de film, dessutom diskuterade de inte film som om film var något helt fristående allt annat i världen utan som att den finns i ett sammanhang.

dinajel sa...

Ja, alltså. Jag var inte ironisk när jag skrev min kommentar. Jag menade verkligen att det var bra att dom hade gjort filmkrönikan till ett program för just filmälskare som gillar att diskutera film och sätta det i ett sammanhang.

Själv kan jag ingenting om film och när dom refererade till olika filmer och regissörer som jag inte har sett och inte vet nåt om så tappade jag sammanhanget helt. Om man däremot känner till dom filmerna och regissörerna och kan göra den kopplingen, då är det säkert jättebra.

Jag är alltså FÖR public service och smala program.

Karin sa...

Jahaja, då kan vi vara vänner då ra :) Jag vet inte hur mycket jag är för public service men jag är för nya filmkrönikan. (((men jag tycker inte att referenserna var så avancerade (typ Tati, ung. som Springsteen))))

dinajel sa...

jag gillar public service, du gillar filmkrönikan. då får vi en grej var iallafall. :) säljer dom ut public service så kan du nog se dej i månen efter den sortens filmkrönikan dock... det vore lite tråkigt. :/

tati som springsteen? kanske mer som typ johnny cash. jättegammal lirare som många hört talas om men få har lyssnat på (eller sett, dåra) förutom kanske nån enstaka låt.

nåväl. vi kanske borde ses snart och prata om annat än politik och film? ;)

Karin sa...

Ja, som Johnny Cash! Jag vill träffas snart och inte prata politik och film!

((p.s. jag menade bara att jag inte har tänkt tillräckligt mycket på allt vad pöblic sörvice innebär fratt jenkligen kunna uttala mig om det. d.s.))