torsdag, december 21

Kirsty MacColl
För några dagar sedan blev jag lite småbesatt av Moneybrothers coverlåt Dom vet ingenting om oss. Det är en nyöversättning av Kirsty MacColls låt They don't know som var stor hit med Tracy Ullman på 80-talet. Jag är vanligtvis inte särskilt förtjust i Moneybrother trots att han sjunger bra. Det är en superduperbra låt. I måndags var det sex år sedan Kirsty MacColl dog efter att ha blivit påkörd av en motorbåt.

7 kommentarer:

Erik sa...

...och nu har du fått mig att knarka den där låten. Tyvärr förstör videon nöjet lite:

http://www.youtube.com/watch?v=LsxnY36hdNg

Kom över resten av albumet som innehåller några andra bra saker faktiskt.

Hoppas det löste sig med Nature förresten!

Karin sa...

Jag kan sympatisera med videoidén, men inte riktigt med slutresultatet. :) Är lite nyfiken på albumet. Det är välan typ nästan bara översatta hitsss va?

Jorå, Nature var uppe and runnade igen efter ett par timmar. Lycka till med julklappandet!

Nuckolas sa...

Var befann sig Kirsty då hon blev påkörd av motorbåten? På stranden? Om så var fallet skulle hon komma högt upp på listan över kändisar som strukit med på annorlunda vis. Om hon befann sig i en annan båt skulle hon nog bara hamna nån stans i mitten. Vilket känns lite trist.

Karin sa...

Jag tror att det var så att hon och hennes två söner snorklade och att hon såg båten åka rakt mot ena sonen och att hon lyckades fösa undan honom för att istället själv bli påkörd.

Anonym sa...

Det enda försonande draget med pengabrorsan är att det kanske finns enellerannan som upptäcker den mirakulöst underbara Kirsty...
Jag kan faktiskt inte ens höra vilket språk pengabrorsan sjunger på. Dax för revaxör?

Karin sa...

Att du, Anomonomos (är det Pommy? Pommy! Pommy! Pommy!) inte hör vad han sjunger är kanske bara bra. Den svenska texten ärligt talat inte skärskullt bra.

Nuckolas sa...

http://www.bbc.co.uk/bbcfour/documentaries/features/kirsty-maccoll.shtml