tisdag, oktober 2

Washingtonrapport no 1: Maten (sö foood)

Jag fick en fråga härom dagen om vad vi åt för något i Washington. Eftersom jag skrev ihop en någorlunda detaljerad (men ändå ointressant) beskrivning så tänkte jag som så att jag kunde ta och publicera den på det här stället. Varför inte liksom. Kanske någon mer människa i världen (t ex jag om fem år) undrar. Here we go:

Första kvällen åt vi på en juste Thai-restaurang i Bethesda. Lunch dagen efter blidde på någon helt ok hamburger-kedja som jag inte komer ihåg namnet på i en food court i Ronald Reagan-building. På kvällen höll vi på att inte få någon mat för vi skulle käka i Bethesda efter en filmkväll på festivalen och när vi kom dit var det ganska sent och alla restauranger var stängda tillslut så lyckades vi hitta barmat att käka på en pub. Dagen efter det åt vi knasiga amerikanska mackor med massa kött i och chips som tilltugg till lunch och på kvällen var jag så jetlaggad så jag åkte till Safeway och köpte lite frukt och yogurt och grejer att käka och tog med mig till hotellet medan de andra gick på etiopisk restaurang (där några blev magsjuka). Dagen efter det åt vi god pizzaslice på ett litet lunchställe i Georgetown och på kvällen fick vi ris och någon asiatisk gryta backstage på klubben där vi skulle spela nästkommande dag. Speldagen åt vi sånnna därna sunkiga amerikanska pankakor med ägg och potatis och bacon på American Pancake House. På kvällen åter ris och gryta. Sista dagen åt vi mackor på Starbucks. Frukost åt vi på hotellet, typ bagels eller english muffins och våfflor och flingor&mjölk om man ville ha. Allt som allt alltså fantastiskt spännande!

4 kommentarer:

larsekorre sa...

Inte ointressant ! När kommer pt2 ?
Det var en väldig massa (onyttig ?) mat till din lilla mage

Hedokatt sa...

Men amrikanska pännkejks är ju svinigt goda! Jallafall om man gör den själv och häller på massa lönnsirap. Mmmmmmums. Om du kommer hit och tar porträttkort på mina katter med din braiga kamera kan du få sånt!

mymarkup sa...

Tack för din utförliga beskrivning! Minns att jag frågade dig, men det är säkert fler som undrat. Ska försöka mig på en sån själv när jag är tillbaka från Estado de los Unidos. Jag kan redan nu avsölja att burgaren gjord på Kobe-biff var bland den godaste jag ätit. Vad jag tror var sötpotatischips till.

Karin sa...

Lasse, ajm bäck on croissaint-diet nu. Lovar.

Hedo, kommer gärna och fotar dina katter endera dagen. Hörs om det!

Erko, amerikansk mat är tydligen dödsintressant. Väntar med spänning på din beskrivning.