måndag, mars 24

12 x Woody
Ni har väl inte missat att kanal 9 kör en Woody Allen-filmfest. En som kommenterar säger att "Och nu får man äntligen se alla de filmer av Woody som man missat för man var "för ung" på 70-talet". Jag håller med. Många av filmerna de visar har jag inte tidigare sett. T ex började festivalandet i fredags med Bananas från 1971. Andra Woody-filmer jag inte sett och som kommer att visas en eller annan fredag under våren på nian är Allt du skulle vilja veta om sex, men varit för skraj att fråga om, Sjusovaren, Död och pina, Interiors, Stardust Memories och En midsommarnatts sexkomedi. Dessutom visas de bästa Woody Allen-filmerna: Zelig, Annie Hall och Manhattan.

5 kommentarer:

Nuckolas sa...

Skulle vilja se om September, jag har länge undrat om jag tyckte den var bra eller inte när jag såg den för ack så länge sedan.

Martin k sa...

Jag älskar Woody Allen och har sett nästan alla hans filmer, men för ett tag sedan såg jag om "Ta pengarna och stick", och blev väl lite besviken, minst sagt. Det vänligaste man kan säga är att det var som ett sketchprogram i TV, ungefär, men så är det ju också hans första film om man inte ska räkna "What's Up, Tiger Lily". Jag minns "Död och pina" som fruktansvärt rolig, men det är trettio år sedan jag såg den, undrar vad jag skulle tycka i dag.

Hedokatt sa...

Jag har bara sett en Woody Allenfilm; Deconstructing Harry, och det var nog 7-8 år sedan. Minns den som väldigt rolig, är den det fortfarande?

Karin sa...

Jag såg Ta pengarna och stick för första gången för inte så länge sedan. Jag tyckte att den var ganska juste. Inte så genomarbetat som senare filmer men lite kul tankar om vad moral är å så fanns det i den. Deconstructing Harry minns jag inte om jag egentligen gillade så mycket. Min favvo är Zelig.

Nuckolas sa...

Zelig minns jag med skräckblandad förtjusning - sanslöst rolig och välgjord men samtidigt riktigt läskig då den var lite för nära mig själv. Nu när jag tänker på det är det nog därför jag gillar Curb Your Enthusiasm så mycket, Larry är ju nästan den totala motsatsen till Zelig.