tisdag, maj 12


Inför ESC-semin ikväll har jag inte mycket annat att säga än att jag är helt och hållet överens med Dan Backman om vilken låt som är bäst i ESC-historien nämlugen In your eyes som sjöngs av Niamh Kavanagh. Sen är vi kanske inte helt överens fortsättningsvis, t ex saknar jag Fra Mols til Skagen och hrrm S.A.G.A.P.O. Vilka andra låtar är det jag brukar tjata om?

Go Portugal!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hade nästan glömt Niahm, men kom ihåg att hon var med på soundtracket till The commitments. Vilken kjol!
För övrigt anser jag att Ilrand var bäst igår tätt följt av Estland.
Av okänd anledning vägrar vår dator öppna "Fra Mols til Skagen" så jag kan inte uttala mig om den (är det blockeringsfiltret för sidor på danska?).
/Karin P

Anonym sa...

Och inte lyckades jag stava till Niamh heller (men jag kan uttala det!).
/KP

Karin sa...

Jo, det är nog det där danskskyddet. Jag har inte uppdaterat mitt skydd så här släpps vilken låt som helst på danska förbi tydligen.

En "stava som det låter"-reform vore kanske något att försöka genomföra på Irland, ellur?

Anonym sa...

Varför göra det enkelt? Det är mycket lättare att förvirra och förleda fienden om ingen hajar vad, vem eller vilket plejs man talar om. Jag är lite sugen på att studera iriska eftersom man absolut inte kan förstå hur något hänger ihop med något annat, en värdig utmaning liksom. Man kan visst studera det på universitetsnivå i Uppsala fast egentligen bör det väl studeras på ort och ställe.
/Karin P

Karin sa...

Haha, jo det fröstrås. Det är en medveten strategi alltså.

Anonym sa...

Det var i alla fall en medveten strategi att inte ha några vägskyltar (eller i alla fall väldigt få), dom andra hittar inte men själv vet man ju ändå vart man ska. Det där med stavning och uttal kanske inte är så medvetet, men passar in i det hela.
/KP