tisdag, november 29

Mediasister
Min little sis marknadsansvarig har blivit intervjuad igen. Syns antagligen på ABC-nytt nästa fredag!

Swedish Rock Days
Joråsåattliksom klockan åtta imorgon bitti åker jag till Madrid då ra. Programmet för Swedish Rock Days finns under rubriken Programación på www.swedishrockdays.tk. Imorgon spelar vi på Sala Arena klockan 20:00 och på torsdag spelar vi på FNAC typ klockan 19. Fredag och lördag spelar vi det akustiska setet i radiosar. Lördag kväll är det en avslutningsfest för bandosarna. Kanske spelar vi aukustiko då också. Jag har fått låna en videokamera av Kennet så förhoppningsvis kan vi få någon konsierto filmad. Tackåhejpussåkram.

Nytt gammalt
Stupidoarkivet med bl a intressanta gamla löpsedlar är nytt hos Kapten Stofil.

Adventsfika

julpåkjolåbralla
originally uploaded by Issambre.
Adventsfika
Varje söndag fram till jul är det adventsfika + liten exklusiv julmarknad på AB Kjol & Bralla. För 80:- får man dryck och så mycket kakor och knäck man kan äta. Öppet 11-16.

Nu med vocals
Dirty Three har släppt en ny skiva, Cinder. Karin ska köpa. På två av spåren e re sång. Spännade va?
Mer Dirty:
http://www.billions.com/artists/dirty3/
http://www.mp3.com/dirty-three/artists/137707/summary.html

Startfältet!
Melodifestivalens startfält är fix färdigt och i tryck så när som på jokrarna. Jag tycker att det ser spännande och bra ut. En av de två mest bildsköna människomännen i världen är med. Jag snackar Björn Kjellman. Topp! (Den andra av de två bildsköningarna är som vanligt glad och promotar sin egen totalanonyma popkarriär genom att göra comebackturné med Take That (utan den där Robbie men vem bryr sig om den där Robbie öht.))

Visual Perspectives
Kolla in Thomas blogg här. Jag anar att det kan komma att bli en hel del inlägg om film, filmteknik och -produktion och även snack om klättring och resor, t ex den stundande San Francisco-resan osv. Här berättar Thomas lite kort om vår videoinspelning.

söndag, november 27

X-Men 3
Snart drar tydligen X-Men 3-promon igång men filmen lär vi inte få se förrän i maj. The Xverse bevakar detta viktiga viktiga liksom Super Hero Hype.

lördag, november 26

Radio radio radio
Hasse som arrar Swedish Rock Days kommer att intervjuas om detta i Radio 3, Spaniens motsvarighet till P3 på måndag kl 17. Tidigare idag intervjuades han i Radio Utopia. Les Issambres kommer att spela Live i Radio Rivas fredagen den 2:a december och i Radio Utopia lördagen den 3:e december. Jag kommer inte ihåg vilken tid... Jag tror att allt kommer att gå att höra över det där internät.

Storbloggers
Kolla in Anna och Malin som är flashiga och med i senaste Damernas Värld och kolla in Erik som bl a fått värsta pengachecken för att han är så bra på info (typ).

Video till Santa Fe
Videon till Santa Fe är klar. Tacktacktack till Thomas! Just nu går det bra att kolla på den strömmande med Windows Media Player här: Santa Fe

Sand Theatre Poetry 4 av 5
Kolla här en bra recension av Les Issambres skiva Sand Theatre Poetry i Joyzine.

Nain

Nain
originally uploaded by Issambre.
Kolla jag har köpt en snygg och dyr matta! Eller rättare sagt en ganska billig matta som kostade mycket. Man ska inte spilla kaffe på den. Det är inte bra.

Schlagerbloggen
Yo! Jag har inte orkat rapportera alla fåniga "bråk" osv som kvällspressen skrivit ihop om schlagris. Här kommer en nyhet som är en riktig nyhet; Stephen Simmonds låt diskas eftersom Stephen inte vill sjunga själv och det måste han om tv vill det eftersom han gjorde det på den version som skickades in in thä först plejs. Den diskade låten heter So Good. Ersättarlåten heter Naughty Boy. Det tycker jag var roligt i sig självt.

tisdag, november 22

A Magical Kiss på Garageband.com
Rock-kidsen gillar Les Issambres låt A Magical Kiss. Kommentarer finns här. A Magical Kiss kommer att vara Track of the day den 29:e november. Roligaste kommentaren tycker jag är i don't get it but i can't deny the fact that it is absolutly amazing. i was actually in front of my computer dancing to this song.

Les Issambres-nytt
www.musikindustin.nu står det lite kort om vår nya skiva. Bläddra ned till mitten av sidan.
Vi lär ha spelats på Spansk radio nu i veckan när arrangörs-Hasse intervjuades om Swedish Rock Days.

Maria-repris
Ikväll är det repris på Musikbyrån med Maria McKee för alla som missade det i fredags. 19:30 på Svt2 e re. Det går att se det på internät också förstås.

Tippitå!
Malin, som jag spelade innebandy med förut, har givit ut barnskivan Nyfiken på det egna skivbolaget tippitå! Det går bra att tjuvlyssna och köpa skivan på nätet. Låter bra! Malin sjunger fantastiskt.

Hallå där Erik S!
Precis som Charliottes (jag vet att jag stavade fel men jag tyckte det blev fint) Hallå där! i SvD verkar inte Eriks, från i torsdags var det väll, dyka upp på nätut. Nåväl, jag vill bara berätta att ag läste den. Den handlade förstås om Bloggforum som jag inte kunde gå på eftersom det är filmfestival. Jag blev lite avis på alla er som var där dock när jag tittade in lite hastigt på Elverket mellan Festival och Mary. Jag hade mycket kortare tid på mig mellan dessa filmer än jag trodde jag skulle ha, jag cyklade och det hade börjat snöa (vilket det alltså alltid gör när det är Sthlms filmfestival). Inne på Elverket var det varmt och mysigt och alla blirgers såg snygga och avslappnade ut. Man kan läsa om hur brälformum va t ex hos Mats, som jag trots allt inte lyckades träffa på Elverket, å förstås hos Eriki.

lördag, november 19

Swedish Rock Days-länkar:

www.swedenabroad.com
www.popmadrid.com
www.indyrock.es
Svensk-spanska handelskammaren
Sounds in a coma
Zona-Zero.net
Aloud Music Ldt
www.gruposmadrid.com
Rockcore
www.inthesoundweb.com

Söndag på AB Kjol & Bralla
Imorgon spelar Fröken Normal till frukosten på AB Kjol & Bralla. Musiken börjar vid kl 13. Ni som inte är uppbokade på någon filmfestivalsfilm då ska gå dit!

fredag, november 18

Glöm inte Maria McKee ikväll
Ikväll på Musikbyrån kl 21:30 i svt2 pratar Maria McKee om scenskräck å så utser hon sin viktigaste låt och framför den också om jag inte har fel. Huruvida konserten från Malmö i somras någonsin kommer att sändas i ett sånt därnt Live-program tycker jag inte helt framkommer här. Inte i höst i alla fall. Kanske aldrig.

torsdag, november 17

Filmfestivalen igång
Tidigare ikväll tjuvstartade Sthlms filmfestival med surprisefilm 1. Denna visade sig vara Night Watch, en rätt juste och väldigt filmfestivalig film. Jag hörde en ung kille, dryga de tjugo, i extas rabbla inför sina kompisar "Fattar ni vilken kultfilm det här kommer bli fattar ni vilken kultfilm det här kan bli" på vägen från Skandia. Jag tror förresten att jag satt bakom Git. När det är filmfestival blir det kallt. Antagligen kommer det att bli lite snö också. I alla fall om det blir så som det brukar.

Det här är de filmvisningar jag hittills köpt biljetter till:
#001
#214
#220
#228
#302
#311
#317
#328
#422
#620
#814
#916
#956

Det kommer nog att bli några till.

söndag, november 13

A week in review
Jag började veckan i Borås där vissa lärare tydligen helt verkar ha missat det där med att man behöver en liten rast under ett tvåtimmarspass för att kunna hålla koncentrationen uppe. I Borås fanns det ingen möjlighet att kolla på tv3 och därför hade jag ingen möjlighet se när Suzi (eller vad hon nu heter) battlade ut en skadad Margareta istället för tråkågråt-Michelle i Floor Filler. Ingen idé att fortsätta se det alltså. Inte heller hade jag möjlighet att se ER men det spelade jag förstås in så jag missade inte en enda sekund av hur Abby inte kunde hantera att Jake (visst heter han det?) ville stanna kvar i Chicago för hennes skull. Ser fram emot avsnittet imorgon men det kommer säkert bara att handla om Carter.
I onsdags spelade Les Issambres utan Janne på kafé String inför Two Times The Trauma och deras kompisar. Det gick helt ok om ni undrar. Det enda bildbeviset därifrån har tagits med Pelles vattentäta kamera, inte digital. Vet inte när de kommer att framkallas.
Imorse vaknade jag av att det luktade brandrök och att brandkåren stod utanför och sprutade vatten mot vårt hus. Innan jag vaknade riktigt så mycket att jag helt hade grepp om läget, det brann i vår soptunna, så fick jag tillfälle att aktualisera något som skulle kunna vara en viktig fråga; om det börjar brinna i mitt hus är det då smartast att ta sig ut via trappuppgången eller ska jag hoppa från balkongen?

Det kommer hela tiden nya bevis på att Fjällbacka är ett av de mest enastående vackra ställena i världen.

söndag, november 6

Bilder från Kjol å bralla idag
Kramapan har lite bilder från Les Issambres spelning på kafé AB Kjol & Bralla tidigare idag.

fredag, november 4

In Madrid
Kolla in vad In Madrid skriver om the Swedish Rock Days. Såg ni förresten att Les Issambres var omnämnda i SvD där de skrev om kafé String och deras Midweek Sessions i dagens lilla kaféguide (hittar inte på nätut). Yes, å så har Les Issambres nya skiva kommit. Den låter bra! Och är snygg! Och du vill köpa den!

tisdag, november 1

Linus live
Nu på lördag spelar Låtsaskatten vänner & bekanta om Linus får tag i en trummaskin. Om man vill dit och kolla in dem så måste man först ha gjort sig till vänner&bekanta-medlem. Det kan man göra sig på deras hemsida. Wåtever.