onsdag, december 21

Les Issambres-recensioner
it's a trap tycker att vi kunde ha strukit en del spår och gjort en EP.
I Groove (hela senast numret som pdf) får vi en fin recension!
Uppdatering: Och en till 4/5 i Joyzine.se! (Här är den förra.)
Roligtroligtroligt!!! ...och nu ska jag skriva lite på min hemtenta...

torsdag, december 15

Santa Fe på GarageBand
Det går toppenbra för Les Issambreslåten Santa Fe på GarageBand.com. Läs alla småreviews här. Köp en skiva av mig :-)

Söndagstips
På söndag kan man äta hur mycket julgott man vill för 80:- eller ta en fika eller något annat och köpa något spännande på julmarknaden och samtidigt lyssna på Emelie Nyman som uppträder med egna visor på AB Kjol & Bralla.

Lördagstips
Alla som inte ska gå på 30-års- och/eller 35-års+utflyttnings+hejdåvilämnarlandet-fester på lördag kan få gå på Ljusfest med flygeltema på Fylkingen. Moljebka Pvlse uppträder.
EDIT: I alla fall på sätt och vis, nästan, typ, liksom. Se Mathias kommentar.

Julklappstips
Hon sjunger så vackert att man vill lägga sig ner och grina. Pierre Eriksson tycker i Dagen att man ska ge bort Maria McKees Peddlin' Dreams i julklapp.

tisdag, december 13

Mediasister
Kolla in sis när hon pratar på ABC-nytt.

Vonnegutnytt!!
Ny bok! ger nytt av Kurt i In These Times (ja asså eller det verkar ju vara så att boken är en samling artiklar och historier från bl a In These Times). Köpköpköp. Alla ska äga allt Kurt Vonnegut ger ut. Fin bild här.

lördag, december 10

Årets bästa skiva
Nope, det här handlar inte om Les Issambres :-) Nu börjar "årets bästa"-listorna komma. Två recensenter i Kristianstadsbladet har med Peddlin' Dreams på sina respektive tio-i-topp-listor.
Roger Bing
Anders Mårtensson

onsdag, december 7

Madrid Madris
Hej friendsändlövers! I no jo vånt to no wåt did Karin do in Madis? Jooooo, jag har repat i en lägenhet, åter soundcheckat utan att ha en aning om hur man gör, försökt sätta ihop en high hat eller varenuheter, fått ett backstagepass till Sala Arena, druckit logevatten, blivit filmad av Asboo när jag helt tappade bort mig i Pop song under Sala Arena-kvällen, röstat på vilket Spanskt band jag tyckte skulle få komma till Sthlm och spela på "Spanish rock days", filmat Asboos röj, missat hela Skillers konsert, kännt mig lite dålig eftersom jag gjort slut på mina allra sista komp-timmar (gjorde inte så mycket nu i efterhand då jag kommer att få dubbelkomp i helgen när jag leker med CF och perl), kollat in Reina Sofias fantastiska Miró-gubbar, varit på tusen pyttiga barer, druckit tusen minikoppar kaffe, druckit tusen miniöl, ätit tusen minitapas, andats cigarettrök (inte min förstås), spelat musik på varuhuset Fnac med de söta (och mycket mer samspelta och rutinerade än vi) kidzen (åkejrå inte så små) Ebon Tale (tillsammans med hela Les Issambres förstås), lyssnat på P&J när de trashat varenda musiker och nästan varenda människa i hela världen med några ytterst få undantag, druckit sponsrad öl på baren Estocolmo, kollat på Apornas planet, bott i ett litet rum tillsammans med S&P&J, bråkat på S&P&J eftersom jag inte kunde sova eftersom de fanns (mest P&J förstås), kollat in Plaza Mayor, promenerat i regnet, promenerat i solen, ätit minst en ostbomb, kollat in arrangörsHasses band The Gain på Fnac, åkt tunnelbana, åkt pendeltåg, blivit intevjuad och spelat musik i direktsändning radio utopia (tillsammans med hela Les Issambres förstås), ätit finmiddag på svenskkrogen Collage, spelat (tillsammans med hela Les Issambres förstås) på en stimmig och lite för rökig bar lite för sent på kvällen, kollat in Ebon Tale när de spelade på en stimmig och lite för rökig bar lite för sent på kvällen, burit Pelles bas, lärt mig oerhört mycket nya grejer, hängt lite med trevliga Hasse och hans trevliga tjej Eva, tagit för fula och för få bilder, varit på en hemsk jättestor söndagsmarknad, kollat in en kanariefågelaffär, nästan haft bort mig själv på flygplatsen, åkt taxi från Arlanda med en chaufför som körde vilse, kommit hem och märkt att Margareta (som tydligen bor i Madrid till vardags) den mest intressanta personen/dansaren i Floor Filler tagit sig tillbaka in i tävlingen igen (nu kan dokukarin kolla på sista veckan), med mera med mera.

Film Festival Förhandsvisning
Stockholms filmfestival hinner med ytterligare en förhandsvisning innan året är slut:

Björn Runges senaste film Mun mot mun avslutar årets månadsvisningar. Ett
svart familjedrama som redan hyllats av flera kritiker där bland andra Peter
Andersson och Marie Richardsson och Ann Petrén återfinns i rollerna. Missa
inte detta tillfälle att se Runges kanske bästa film hittills.
Måndag den 19 december på biograf Skandia kl 18.30 Biljettsläpp 45 minuter
innan visningens start.
Årskort 2005 och 2006 gäller.

Maria McKee på Södra teatern den 3:e februari
Äntligen har det kommit datum för Maria McKees Stockholmsspelning nästa år! Den 3:e februari spelar hon alldeles peddlin'alone på Södra teatern. Toppen! Både MM och Södran är det alltså. Toppen. I morgon släpps biljetterna. Är det någon som vill följa med och som vill sitta med MM-kärntruppen, Karin, Karin, Pelle och Eva, så säg till mig så fort som möjligt så bokar jag till dig/er med.

tisdag, december 6

Fifth Week på GarageBand
De som lyssnar och sätter betyg på låtar som ligger i kategorin Acoustic på GarageBand.com är inte så förlåtande mot de grejer som Les Issambres gör lite kekkigt. Det verkar vara några som gillar min röst i Fifth Week (trots att jag nog sjunger lite falskt i varje refräng) och ganska många som tycker att det låter rätt juste på det hela taget.

Madridbilder
Kramapan har lyckats fixa upp bilder från min Madridresa på sitt Yahoo-konto. Check it out. Bilderna borde vara fler och bättre men det är alltid något.

måndag, december 5

Heather å Maria
Inte är väl Heather Novas Overturned från nya skivan en homage till Maria McKee som Eskilstuna-kuriren tror? Låter väl inte så mkt McKee om det är det Braf går på, eller? Fast det vore ju rätt kul om det va så re va. Speciellt homage.

In papers
Hoppas att Kjol & brallas fina pressmeddelande (det var väl detta du hjälpte dem med Frida?) tar skruv. I fredags stod det om stället i SvD i alla fall. Mer Strengbohmsrelaterat i fredagstidningar: Pelles tjej Andrea inkl konsthantverksgrupp syntes på helsida i DN bostad.