onsdag, september 27

Moljebka på turné
Imorgon kväll åker jag och Mathias och Anna till Finland. Vi kommer fram till Åbo morgonen efter, käkar frukost med en av arrangörerna, åker till Helsingfors där vi ska bo hos Annas mamma. När kvällen närmar sig ska vi äta middag med arrangörerna och de andra artisterna sedan blire konsert, jag kör, efter introt; magic wand på cymbal, stråke på cymbal, stråke på psaltery (vad det nu kan heta på svenska), röst/text genom leksaksgitarr, gnällstråke på leksaksgitarren. Dagen efter drar vi till Åbo och kör konsert å där börjar jag med gnällstråke på leksaksgitarren, sen blireröst/text genom leksaksgitarr, å sen stråke på psaltery, åsså stråke på cymbal, åck magic wand på cymbal fram tills outrot. I Åbo bor vi över hemma hos arrangörerna och åker hem söndag morgon. Med oss har vi ett gäng Dvnkl-skivor och 16 st special-limited-edition CD-rom som Mathias har satt ihop av våra repsessioner. Kvmea kallar vi skivan.

söndag, september 24

Nya Filmkrönikan ++++
Jag har inte sett ett helt avsnitt av Filmkrönikan på väldigt länge, flera år faktiskt. Jag har sett lite snuttar här och där under flera säsonger och inte tyckt att det appellerade till mig det minsta. Det har varit fånigt eller attitydhäftigt. Av en slump råkade jag se det första avsnittet av nya Filmkrönikan i förra veckan och blev impad. Äntligen ett filmkrönikeprogram som tar filmen på allvar, som diskuterar film på riktigt, som inte enbart handlar om stjärnor osv osv. Å så såg jag andra programmet i torsdags och tyckte att det var lika bra. Jallafalla då ra så är det ju väldigt typiskt att jag nu idag fick läsa i Aftonbladet om att tittarna sviker och att öhOrvar uttalar sig om att nya versionen av Filmkrönikan är dålig. Jag hejar på Helena von Zweigbergk. Nya Filmkrönikan är till för mig!

Bordunton
När man ska dra iväg på en miniminidroneturné till Finland så kanske det är dags att börja klura ut vad det där dronemusik jenkligen är för något... Så hära verkar det vara, tänk digerido didgeridoo didjerridooo. På Drone Records kan man nog kolla in lite elektronisk dronemusik.

onsdag, september 13

Nya MariaMcKeelajvskivan
I DN idag recenseras Maria McKees Acoustic tour 2006. Jag hajar inte riktigt recensionen. Gillar han inte skivan? Hur kan det vara möjligt? Tack KP!

På Oscarsgalan
Ellen DeGeneres hostar Oscarsgalan den 25:e februari 2007. På oscars.com finns en lista över viktiga datum. 23:e januari t ex announsas de nominerade.

På TV
Ikväll klockan 22 på tv3 börjar Weeds, en serie om en förortsmamma som blir langare. Jenkligen känns temat liksom t ex det i Sopranos som lite för mycket åt det omoraliska hållet för att jag ska tycka att det är kul (aj äm sötch a moraltant) men jag tänker ge ren en chans för coolintllellectual och välskådespelande Mary-Louise Parker. (((På ett så här dödslångthållifrån (typ sweeden) känns det som ett bad move för Billy Crudup lämna coolintllellectual MLP for träigClaireDanes (speciellt som MLP var gravid) men vad vet jag mitt gamla fnisk))). Innan Weeds börjar är det första avsnittet av 6:e säsongen av Top Model. (Gå inte in där om ni inte vill bli spoilrade. I USA är de inne på säsong 7 tror jag, jallafall snart.) Vill man läsa dödsroliga recaps av alla TopModelavsnitt så kan man göra det på Television Without Pity.

På scen
KEKELEJFS-Gurra (vad betyder KEKELEJFS och var kommer Gustaf in i det?) är med i Fysikalen i år igen. Idag är det nypremiär på Osman eller Osams i Bysans. Den spelas varje dag fram till och med på lördag, den 16:e (september asså), på Boulevardteatern.
Mer grejer på Söder: Från och med imorgon och fram till och med på söndag, den 17:e (september asså) spelas Departure flight 07, på Teaterhögskolan klockan 12-22. Departure flight 07 är 10 enmannaföreställningar av sistaårseleverna. Spännande grej.

tisdag, september 12

Da plejs asså
Nån/några som verkar rätt så svenska (checka guestbooken) har fibblat till ett webbplejs åt Les Issambres (alltså da plats inte da band). Det verkar dock som om sidan aldrig kommer ut ur under construction-fasen. Jag fortsätter att hoppas. Jallafall så finns det en fin Les Issambres bild att kolla på där. Check it out.

tisdag, september 5

Brottsplats Sverige
Säsongspremiären av Go'kväll bjuckade på ett inslag med Läckberg i Fjällbacka. Går att kolla in på nätut.

Olof-nyheter
Olof har uppdaterat och fixat lite med sin hemsida. Olof har fått projektbidrag från Göteborgs Kulturnämnd och Statens Kulturåd för att fixa ett nytt verk. Olof har varit på Internationale Tanzmesse NRW i Düsseldorf. Olof ska till Dance Across Borders i september. Det ni.